Mijn week sportvasten

18-10-2010   Jolanda Beuving   1 reactie
Rubriek: Gezondheid

Kort geleden  heb ik de cursus sportvasten gedaan en daarom mag ik mij sinds kort SportvastenCoach noemen. Sportvasten is drie  dagen afbouwen, drie dagen vasten en vier dagen opbouwen, nou wat is nou 10 dagen? Een vereiste was dat ik de cursus zelf moest meemaken....nou laat maar komen!

Door een griepje moest ik de start van mijn kuur even uitstellen, maar op woensdag kon ik dan eindelijk beginnen! Ik heb er zin in!

Dag 1, afbouwdag 1
Heerlijk gegeten en veel thee gedronken. De koffie smaakt niet en roken ook niet. De A-switch is grappig mee te maken, doet van alles met je en je voelt van alles en het kriebelt. Ben de hele dag bezig met mijn eten, haha, maar voel me goed! Grappig dat ineens de kleine dingetjes je opvallen zoals: Is het flesje niet te warm? Het eten voor de kleine moet geproefd worden  etc.

Dag 2, afbouwdag 2
Ik heb heerlijk uitgeslapen, maar wel liggen zweten! Eten was lekker en i.d.d je hebt geen honger. Cardio en lessen gaan als een speer, ik heb veel schone t -shirtjes nodig, maar een gewicht optillen :-) Wat alerter vandaag. In de avond wat hoofdpijn maar kan ook van de fysio komen. Voel me goed!

Dag 3, Afbouwdag 3
Was vroeg op en voor opening van de sportschool was  alles al schoon :-) Veel atleten zorgen vandaag voor de nodige afleiding en laat met ontbijt begonnen.Wel grappig dat ze nu al zeggen "Wat heb jij gedaan?" Eind van de middag cardio en daarna lunch zodat ik in de avond ook nog wat had. Voel me super! Eind van de avond heb ik het wel koud. Grappig al die dingen :-) Tintel de tintel.

Dag 4, Vastendag 1
Voel me lekker, blijf mega-actief en alles gaat op rolletjes. Lekker eind v.d middag naar de sportchool gereden en al zingend (niemand hoort me) mijn cardio gedaan, echt maar 30 minuten? Voel me goed!!

Zondag: Dag 5, Vastendag 2
Gelijkwaardig aan zaterdag, alleen actiever, lekker patatjes, frikandelletje en kippies voor Roosje. Zit daar met al haar eten en denkend....Trek? nou nee, totaal geen behoefte aan eten.
Sapjes neem ik met slokjes, op de een of andere manier hoeft het niet in een keer, voel me nog steeds prima! Cardio gaat heerlijk, lekker hardgelopen door de polder (tegenwind) zo van mag het langer? Haha

Maandag: Dag 6, Vastendag 3
Ja, Je voelt je oppermachtig, alerter, lekker bezig dus lekker tutten thuis met Roosje, koken, de was en eind van de middag naar de sportschool voor cardio. Ik moet een extra vastendag inlassen want mijn lichaam switcht niet. Door al dat topsporten is mijn lichaam zoveel gewend en heeft een beschermingsfactor opgebouwd voor reserve's. Ik hoor mezelf nog tegen Remco zeggen: "Kan ook de hele week hoor!" Maar nee, één dag is het uiterste Jolanda!

Dinsdag: Dag 7, Vastendag 4
Vandaag ging weer lekker, apart nog een dag en besefte dat ik sávonds spinning geef, lekker. Marcie heeftweer al mijn sapjes klaar gezet (wel lekker hoor, kan gelijk "eten") Gaf in de les dat ik wel eens iets minder fanatiek zou kunnen zijn, maar het bleek dat ik 100x zo fanatiek was,haha en dan heb ik al een reputatie! Toen ik thuis kwam was ik voor het eerst moe en koud. Lekker warm douchen en mijn mandje in. Blij dat ik lekker slaap!

Woensdag: Dag 8, Opbouwdag 1
In de ochtend mocht ik fruit eten! In mijn sport was het af en toe een appel dus een geestelijke omschakeling :-) Ik heb drie kwartier over twee stukjes fruit gedaan! En zat vol! De rest van de dag was heerlijk, hoe kleine dingen zo lekker kunnen smaken! Wel een opvallende factor dat je inderdaad moet oppassen voor het niet willen eten! Je voelt je heerlijk de dagen en dat wil je toch zo houden?

Donderdag: Dag 9, Opbouwdag 2
Sta op de markt de heerlijkste appels te kopen, stukje dit en dat en gauw naar de notenboer want vers is toch lekkerder :-) Marcie heeft al heerlijke recepten opgezocht die we kunnen proberen. Ik vind het zo’n gezellige traditie ,dat pappa kookt op zondag met nieuwe dingetjes. In de avond lekker les en yoga. Zit helemaal in het sportvasten en voel me goed!

Vrijdag: Dag 10, Opbouwdag 3
Lekkere lange dag met atleten, atleten en nog eens atleten. Het was druk en gezellig en vooral leuk om te horen dat het nu toch wel opvalt :-) Vandaag even een dag rust met cardio, kwam goed uit...de laatste ging om 19:00 uur de sportschool uit.Voel me goed, ben ik aan het sportvasten dan? Voelt eigenlijk weer als "normaal".

Zaterdag: Dag 11, Opbouwdag 4
Een heerlijke dag! Ritje naar Texel heen en weer, lekker door het bos gelopen, langs de family en nasi (mam hield rekening met sportvasten) gegeten en even opladen met liefde. Heerlijk om weer thuis te zijn. Grappig dat deze dagen allemaal zo "normaal lijken". Zondag de leukste sms gehad! Deed me even goed!

En hoe was het?
Door twee afwijkers  van zondagavond (brood) en maandagmorgen (broodje) voelde  ik me gelijk opzwellen! Lichaam moet even stabiliseren. Ben vanaf dinsdag weer terug op de voeding gegaan en voel me beter. Ga wel het een en ander proberen om mensen daar ook mee verder te helpen. Ik ben ruim drie kilo kwijt en mega trots. Drie kilo maar? hoor ik dan. Beter dan in de drie jaar na Roosje met alle vormen van trainen en dieeten maar 1 kilo.

Lees ook eens dit artikel over sportvasten uit de Telegraaf van zaterdag 4 december 2010.

Heb me nu opgegeven voor sportvasten therapeutisch, dat is voor mensen met bijvoorbeeld suikerziekte. Want dat is wat ik veel zie en wat deze mensen willen! Ons goed voelen willen we toch allemaal? :-) En dat doe ik zeker! Je kan me altijd mailen


 


Website: http://www.jolandabeuving.nl

 


Bookmark:
Jacqueline van Dijk | http://www.sportvastenonline.nl | 11-04-2013 | 17:58
Om als coach de klanten extra informatie te kunnen geven tijdens de 10 dagen sportvasten is er vanaf deze maand www.sportvastenonline.nl . Via video trainingen kan men via deze site dagelijks extra gecoacht worden. Maak de switch van suiker naar vetverbranding en val snel en verantwoord af. Ervaar meer energie en verminder je buikvet....