Kinesiologie tape

Alles over bodybuilding, blessure en kinesiologie tape!

Bodybuilding training is anders dan krachttraining. Krachttraining bestaat uit meerdere onderdelen. bodybuilding is hier slechts een specifiek onderdeel van. Bodybuilding is een sport waar grote krachtintensiteit geleverd wordt. Korte, explosieve krachtsinspanningen in combinatie met zware gewichten vergt veel van je lichaam. Om nare blessures te voorkomen is het noodzakelijk om zorgvuldig naar je lichaam te luisteren en een juiste trainingsopbouw toe te passen. Met de juiste begeleiding en uitvoering bij bijvoorbeeld het gewichtheffen kan het risico op een blessure minimaliseren.

Bodybuilding blessure

Blessures kunnen helaas niet te allen tijde voorkomen worden. Als bodybuilder is dit erg vervelend, omdat spiercellen in korte tijd snel afgebroken worden en je enorm aan kracht verliest. Eén van de meest voorkomende blessure bij bodybuilding is een blessure aan de rug of aan de schouder.

Bodybuilding blessure rug

Squats of deadliften met een slechte uitvoering kunnen erg schadelijk zijn voor de rug. Een juiste uitvoering is een pré. Begeleiding is hier vaak ook erg belangrijk in om te zorgen dat de oefeningen juist uitgevoerd worden.

Bodybuilding blessure schouder

Het schoudergewricht en de omliggende spieren worden vaak belast, omdat de schouder voor meerdere oefeningen ingezet wordt. De kans is groot dat de schouders overbelast worden. Een peesblessure ligt al snel op de loer.

Bodybuilding blessure behandeling

Bij spierblessures hebben veel sporters tegenwoordig veel baat bij een behandeling met kinesiologie tape. Mits de kinesiologie tape op de juiste manier is aangebracht heeft kinesiologie tape een liftende werking. De huid wordt iets opgetild waardoor de bloedcirculatie rondom het aangedane gebied meer ruimte krijgt om haar werk te doen. Dr druk wordt daardoor verlaagd, wat resulteert in een vermindering van pijn. Door het “24 uurs behandeling” principe wordt je doorlopend behandeld zonder bij de fysiothepaut onder behandeling te zijn. Het herstel wordt daardoor aanzienlijk bevorderd.

Om het herstel van een blessure te bevorderen is naast een juiste behandeling, rust essentieel. De spier moet de tijd krijgen om te kunnen herstellen en met behulp van een fysiotherapeut kan bepaald worden wanneer de spieren weer belast kunnen worden.