Fiets een rondje met het pontje

06-05-2009   Redactie SIH   1 reactie
Rubriek: Sport   Provincie:

Vaar eens over met een pontje en beleef Zeeland vanaf het water. Een fietstocht wordt pas echt leuk als je deze combineert met een tochtje over het water. In juni gaat het pontjesseizoen weer van start. Deze zomer zijn er maar liefst 16 veerverbindingen. Volop mogelijkheden dus voor een rondje met een pontje.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er nu 3 veerverbindingen bijgekomen. Dit resulteert in totaal tot 16 veerverbindingen, welke allemaal staan vermeld in de nieuwe Almanak van de Zeeuwse pontjes 2009. De Almanak is dit jaar uitgegeven in full colour en sluit geheel aan bij de nieuwe routeproducten van Promotie Zeeland Delta.

Beleef hoe plezierig een fietstocht in combinatie met een pontje kan zijn. Een fietstocht van ongeveer 26 km kan er zo uitzien: neem het pontje vanaf Burghsluis richting Colijnsplaat en fiets over de Stormvloedkering weer richting Burghsluis. Wil je minder ver fietsen, dan kan je een tochtje maken van ongeveer 12 km: neem het pontje vanaf Den Osse richting De Punt, Ouddorp en fiets terug over de Brouwersdam naar Den Osse. Geniet ondertussen van de mooie uitzichten over het water.

Door de duur van de vaartocht van de meeste pontjes wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht en van een consumptie aan boord. Een fietstocht met een overtocht tussen Wolphaartsdijk en Kortgene kan gecombineerd worden met een bezoek aan het historische stadje Veere. Dit schilderachtige stadje kenmerkt zicht door de oude geveltjes, smalle straatjes en de vele monumenten.

Alle informatie over de pontjes is opgenomen in de Almanak van de Zeeuwse pontjes. Deze is voor € 2,00 te koop bij alle Zeeuwse VVV’s en de VVV’s op Goeree-Overflakkee en bij de grotere VVV’s in Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Fiets een rondje met een pontje wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en de Europese Unie.f


Website: http://www.rondjepontje.nl

 


Bookmark:
Hans | | 08-01-2011 | 23:56
Pas wel op! In het boekje van Pondjes worden niet alle pontjes in Zeeland weergegeven. Onder andere Veere-Kamperland. Deze staat op een andere site www.Rondje-Pontje.nl Succes met pontjes!