Een hometrainer of crosstrainer? Wat is de beste?

Een hometrainer of crosstrainer? Wat is de beste koop?

Veel mensen die op zoek zijn naar een cardio machine voor thuis komen uit bij een hometrainer of crosstrainer. Een spinningfiets is ook super voor thuis maar hier moet je natuurlijk van houden.

Je kunt natuurlijk ook een roeitrainer kopen. Een roeitrainer is ook een geweldig apparaat om te trainen maar hier moet je ook van houden. Een hometrainer en crosstrainer zijn laagdrempelig en voor de meeste mensen prima geschikt om thuis te trainen.

Vet verliezen en werken aan de conditie is prima mogelijk met deze cardio apparaten.

Maar welke is de beste?

Veel websites raden een crosstrainer aan omdat je hierbij:

  • ook het bovenlichaam in de beweging betrekt.
  • je meer spieren zou trainen.

Twee belangrijke punten maar het belangrijkste punt wordt veel vergeten. Welk apparaat en welke beweging vind je het leukst?

Dit is de essentiële vraag om te kunnen kiezen tussen een hometrainer of crosstrainer. Als je de beweging of apparaat namelijk niet leuk vind dan ga je het apparaat niet gebruiken…

En als het op zolder staat te stoffen dan is het zonde van je geld en de ruimte op zolder.

Probeer daarom beide apparaten eens op de sportschool uit. En kies het apparaat welke je het leukst vind.

De kleine voordelen die de crosstrainer biedt is niet voldoende om direct voor de crosstrainer te kiezen. Als jij de hometrainer leuker vind dan zou ik zeker die kiezen! Je kunt meer informatie over de hometrainer vinden in dit artikel over de beste hometrainers vergelijken.

Als je kiest voor de hometrainer dan zou ik hier eens kijken als je de beste hometrainer wilt kopen. Deze website geeft enorm veel tips voor het kopen van een hometrainer. Ook staat er een top 5 van beste hometrainers van dit moment. Zeker een tip om eens te kijken als je een hometrainer wilt aanschaffen!